Is een budgetpolis geschikt voor mij of kan ik beter iets meer betalen voor mijn zorgverzekering?

budget-zorgHet klinkt veel mensen als muziek in de oren. Een goede verzekering hebben én veel minder maandelijkse premie betalen. Kan dat eigenlijk wel? Ja, dat kan, maar vergeet de kleine lettertje niet te lezen. Anders wordt goedkoop al snel duurkoop! Zorg er dus voor dat u uzelf goed informeert alvorens u een goedkope zorgverzekering afsluit!

Waar moet ik rekening mee houden als ik voor een budgetpolis kies?

Als u weinig zorgkosten verwacht is het afsluiten van een voordelige polis de moeite waard. Natuurlijk is vooraf niet te voorspellen van welke zorg u (noodgedwongen) gebruik moet gaan maken. Als u gebruik gaat maken van zorg is het erg belangrijk om eerst te bekijken of deze zorg 100% gedekt wordt door uw verzekeraar. U dient namelijk naar een gecontracteerde hulpverlener te gaan. Het kan zomaar zo zijn dat het ziekenhuis om de hoek geen contract heeft en dat u naar het ziekenhuis moet gaan dat twintig kilometer buiten uw woonplaats ligt. Doet u dat niet dan krijgt u achteraf de rekening gepresenteerd. De budgetpolis beperkt het aantal zorgverleners én het aantal behandelingen. De zorgverlener is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop de cliënt verzekert is. Stel dat u naar een niet gecontracteerd ziekenhuis gaat dan is de rekening dus voor uzelf. Het ziekenhuis is hier niet aansprakelijk voor.

Apotheek en medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Ook bij het afhalen van uw recepten dient u zich aan een aantal voorwaarden te houden. Een gecontracteerde apotheek of een zogenaamde internetapotheek behoort tot de mogelijkheden. Het kan zijn dat u vertrouwde apotheek geen contract heeft met uw verzekeraar. Dat wil zeggen dat u medicatie niet (geheel) vergoedt wordt. Ook dit is een belangrijk punt als u overweegt een budgetpolis af te sluiten.

Conclusie budgetpolis kiezen of meer geld uitgeven aan zorgpolis

Het afsluiten van een bepaalde polis is erg persoonlijk. Verwacht u weinig zorgkosten? Dan is deze voordelige polis wellicht een goede optie. Als u het geen probleem vindt om alles van te voren goed uit te pluizen en zorgverleners te kiezen die gecontracteerd zijn dan is deze polis misschien ook geschikt voor u. Als de kleine lettertjes goed worden gelezen zijn er weinig problemen te verwachten.