Kan ik weggaan bij mijn huidige verzekeraar en overstappen naar een andere?

overstappen-zorgverzekeringDan kan, maar hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. Uiterlijk negentien november ontvangt u van uw huidige verzekeraar een nieuwe polis. Onderneemt u geen actie? Dan accepteert u automatisch de nieuwe polis met de daarbij horende premie. Overweegt u het om over te stappen naar een andere verzekering? Dan is nu de tijd aangebroken om over te gaan tot actie. Het is niet moeilijk om over te stappen maar er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

Verdiep u in uw nieuwe verzekeraar

Verstandig is om van te voren te kijken of de verzekeraar van uw keuze voldoet aan uw wensen. Welke zorg vindt u belangrijk? En hoe zit het met de vergoedingen hiervan? U zou wat informatie op internet kunnen opzoeken zodat u geïnformeerd bent voordat u een nieuwe verzekering gaat afsluiten. De verschillende aanbieders vergelijken is ook niet verkeerd. Zo komt u vanzelf uit bij de zorgverzekering die het beste bij u past.

Uw huidige verzekering opzeggen

Dit moet gedaan worden voor één januari van het nieuwe jaar. Als u voor 31 december een keuze heeft gemaakt en weet bij welke verzekeraar u zich gaat aansluiten dan bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een overstapservice. De nieuwe verzekeraar zal dan uw oude verzekeraar informeren over het feit dat u daar weggaat. Als u niet opzegt voor de eerste dag van het nieuwe jaar vervalt de kans om over te stappen. U zit dan dus weer een jaar vast aan uw huidige zorgverzekering.

Een nieuwe verzekering afsluiten

Dit dient u uiterlijk voor één februari te doen. U bent dan met terugwerkende kracht vanaf één januari gewoon verzekerd. Dat wil zeggen dat de gemaakte zorgkosten gewoon voor vergoeding in aanmerking komen.

Overstappen van zorgverzekeraar gaat vrij gemakkelijk. Belangrijk is dat u de data goed in de gaten houdt. Midden in het jaar overstappen is dus geen mogelijkheid. Het einde van het jaar is dus een belangrijke tijd voor mensen die een overstap overwegen.