Review PNO Zorg Zorgverzekering

pno zorg, de keuze is reuze!
PNOZorg is een bedrijf dat zorgverzekeringen aanbiedt, en nogal een uitgebreid assortiment aan zorgverzekeringen. De site www.pnozorg.nl ziet er op de eerste blik net en verzorgd uit. De slogan van de verzekeraar is ‘zorg van & voor creatief Nederland’. Op de site zijn plaatjes te zien van blije mensen die bellen, en misschien te horen krijgen dat hun declaratie geaccepteerd is? Het valt me op dat PNO veel aanvullende verzekeringen aanbiedt, ik zal ze allemaal even kort doorlopen.

PNO Start

Het staat er al bij, dit is een goede verzekering wanneer je weinig zorgkosten verwacht. Je wordt voor de standaarddingen verzekerd. Zorg in het buitenland, inentingen en een aantal behandelingen voor fysiotherapie. Wat het fijne is aan PNO is dat ze een linkje hebben geplaatst naar een Vergoedingswijzer, waar precies uitgeschreven staat wat wel en wat niet vergoed wordt.

PNO Standaard

Een iets uitgebreider pakket, met re-integratie, een condoompakket en verhaal bijstand bij letselschade. Ook hier is trouwens weer de Vergoedingswijzer te vinden.

PNO Keuze

Vanaf hier wordt het eigenlijk pas interessant. De naam zegt het al, deze aanvullende zorgverzekering geeft je een keuze. In meerdere opzichten kan je zelf je verzekering kiezen. Je kan ook kiezen voor extra voordeel, wanneer je drie modules uitzet die je niet nodig hebt krijg je 15% korting op je verzekering. Mooi meegenomen wanneer je heel goedkoop uit wil zijn, maar op een of twee punten toch sterk verzekerd wil zijn.

PNO Extra

Deze aanvullende verzekering vergoedt de meest voorkomende medische kosten die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering, volgens de site. Wel staat meteen eronder dat wanneer je zo’n verzekering af wil sluiten, ze persoonlijke gegevens van je eisen, bijvoorbeeld over orthodontie onder de 18 jaar. Best logisch, want zij willen ook goedkoop uit zijn natuurlijk. De tekst geeft wel een beetje het idee dat wanneer je niet 100 procent gezond bent je meteen niet meer in aanmerking komt voor deze verzekering.

PNO Compleet

Dit de verzekering voor mensen die verwachten veel aanspraak te gaan maken op hun zorgverzekering. Er staat niet precies bij wat er allemaal vergoed wordt, of je moet de Vergoedingswijzer openen. Wel staat er weer bij dat om persoonlijke informatie gevraagd kan worden. Ook staat er bij dat kinderen meeverzekerd worden, wat wel een goede overweging is als ouder om een dure verzekering af te sluiten. Bij kinderen zit een ongeluk namelijk in nogal een klein hoekje.

Zelf premie berekenen, handig!

Naast het uitgebreide aanbod aan verzekeringen ziet de site van PNO er ook goed uit. Meteen op de homepage staat al in grote letters een link naar waar je zelf je premie kunt berekenen. Erg handig dus wanneer je op zoek bent naar een goedkopere zorgverzekering, of je een schatting wil maken van de kosten die je eventueel kwijt zult zijn.